press to zoom
DSC_5231.JPG
DSC_5231.JPG
press to zoom
DSC_4144.JPG
DSC_4144.JPG
press to zoom
DSC_5235.JPG
DSC_5235.JPG
press to zoom
Choice Remco
Choice Remco
press to zoom
Ruben.jpg
Ruben.jpg
press to zoom
Choice Roger
Choice Roger
press to zoom

De meest gestelde vragen.

1. Hoeveel kost Choice?

Een standaard optreden van 3 x 60 minuten kost €2245.

Dit is inclusief:
- Reiskosten tot 100 km van de oefenruimte in Utrecht.
- Geluidsinstallatie tot 300 personen.
- Verlichting voor podium en dansvloer.

Dit alles geldt alleen voor prive-feesten! Voor bedrijven maken we een offerte op maat.

Wilt u afwijken van een standaard Choice-avond? Check onze prijslijst!

Boekingen lopen altijd via ons boekingskantoor Bandzoeker!

 
2. Hoe lang duurt jullie optreden?

Op de meeste feesten (standaard optreden) spelen we 3 sets van ongeveer 60 minuten; een avondvullend programma van in totaal 4 uur. In overleg bepalen we de start- en eindtijd. Op de meeste bruiloften spelen we van 20.30 tot 00.30 uur, maar dat kan bij uw feest uiteraard anders zijn. Bekijk hier ook eens onze andere mogelijkheden.

Wilt u dat we langer spelen? Dat kan! Elk extra half uur kost dan € 200,- (ex.btw.) extra.
Besluit u op de avond zelf dat u ons langer wilt laten spelen? Geen probleem! Laat het ons uiterlijk weten aan het begin van onze laatste pauze.

 
3. Kunnen we de band vooraf een keer zien en beluisteren?

Minimaal 1x maand organiseren wij in Utrecht (www.dbstudio.nl) een presentatie-avond met een mini-optreden speciaal voor u. Zo krijgt u een goede indruk van een avondje met coverband Choice! U kunt nader kennis maken en uw vragen stellen onder genot van drankje!

 
4. Hoe laat is de band aanwezig?

Minimaal 1,5 uur voor aanvang van het optreden. Onze geluidsman komt al iets eerder.
De tijd gebruiken we om op te bouwen, te soundchecken, om te kleden en iets te eten en te drinken. Het is erg handig voor ons als er iemand van de zaal of van de organisatie ons dan op vangt om te vertellen waar we onze spullen kunnen neerzetten en waar we de elektriciteit vandaan kunnen halen, etc ...

 
5. Heeft de band een eigen geluidsinstallatie?

We werken met een vaste geluidsbedrijven, die alleen met de allerbeste apparatuur werken.

De standaard geluidsinstallatie is berekend op een zaalcapaciteit tot zo'n 300 mensen. Dit is voor een gemiddeld feest meer dan genoeg. Voor grotere zalen zijn we genoodzaakt een zwaardere installatie te huren. Daar zijn uiteraard extra kosten aan verbonden.

 
6. Hebben jullie ook eigen verlichting?

Wij hebben 2 standaards met sfeervolle gekleurde verlichting, enkele lichteffecten en sunstrips voor op het podium. De band wordt uitgelicht en de dansvloer wordt met bewegende lichteffecten verfraaid. Indien toegestaan wordt ook gebruik gemaakt van een nevelmachine. Wilt u een spetterende lichtshow? Tegen meerprijs kan dit geregeld worden!

 
7. Hoeveel ruimte hebben jullie nodig?

We kunnen ons, indien nodig, heel compact opstellen. We hebben in huiskamers, op boten en in kleine kroegjes gestaan ...
Maar ... hoe meer ruimte hoe beter! We kunnen ons dan meer en vrijer bewegen en dat komt de show ten goede! Maten zijn moeilijk te geven. Maar 4m x 4m = 16 m² of 3m x 5m (breed)= 15 m² is ongeveer wel wat we minimaal nodig hebben.

 
8. Hebben jullie een eigen podium?

Wij hebben geen eigen podium. Als er een podium is, maken we daar (desgewenst) gebruik van. U hoeft voor ons hier in ieder geval geen extra kosten voor te maken. We staan dan net zo lief op de grond.

 
9. Hoe ziet de opbouw van de avond eruit?

Dat bepaalt u! In een voorgesprek geeft u aan of we rustig moeten beginnen met achtergrondmuziek of direct mogen knallen! Tijdens het optreden wisselen we de vele verschillende genres af en werken altijd toe naar een hoogtepunt aan het einde!

 
10.Spelen jullie volgens een vaste setlist en is er ruimte voor verzoekjes?

Wij spelen volgens een voor dat optreden vastgestelde setlist. Dat is voor ons handig om het optreden gladjes te laten verlopen. Maar als het nodig is, wijken wij daar natuurlijk even goed vanaf!
Er is altijd ruimte voor verzoekjes. Kunnen we het verzoekje niet spelen? Dan zoeken we samen een alternatief.
Regelmatig verversen wij het repertoire van de setlist, zonder de balans in de genres en opbouw te verstoren. Dit betekent, dat als er bijvoorbeeld een disco-nummer uit gaat, er een nieuw disco-nummer voor in de plaats komt.


11. Is het geluid niet te hard?

Het geluid krijgt het volume zo hard of zacht als u dat wilt! Wij kunnen van heel zacht tot heel erg hard spelen, dankzij onze professionele apparatuur en instrumenten. Een avond heeft qua volume ook een opbouw. In het begin van de 1e set is het volume lager dan de 2e. Mensen moeten wennen aan het geluid, willen wat kletsen, kennismaken, acclimatiseren, ... Vanaf de tweede set voeren we het volume wat op, mede afhankelijk van de reactie op de dansvloer.

 
12. Is er muziek in de pauzes?

In pauzes draaien we muziek, die past bij de sfeer van dat moment. We gebruiken samengestelde cd's met rustige muziek, gezellige muziek, top 40, etc ... U mag ook uw eigen favoriete mp3's draaien. Neem in dat geval zelf een tablet, smartphone of mp3-speler met de gewenste muziek mee. Choice is tevens boeken met dj, zodat het feest de hele avond door loopt. Een unieke mix tussen liveband en dj!

 
13. Mogen we jullie spullen gebruiken?

Voor speeches en stukjes kan er gebruik gemaakt worden van een aparte microfoon en de geluidsinstallatie. Als er muziek gedraaid moet worden, kunt u uw tablet, smartphone of mp3-speler aansluiten. Wanneer mensen instrumenten willen gebruiken, hebben we het liefst dat ze die zelf meenemen!

 
14. Begeleiden jullie liedjes?

Desgevraagd zijn we bereid om liedjes van feestgangers te begeleiden. Graag, zo mogelijk, vooraf doorgeven om welke nummers het gaat en op de avond zelf een liedtekst aan de muzikanten geven.

 

15. Wat doen jullie bij ziekte (of andere reden van absentie) bij muzikanten?

Voor elke muzikant hebben we meerdere professionele stand-ins, zodat we altijd de topkwaliteit leveren die we beloven. 


16. Wat is jullie dresscode?

De mannen in jeans met witte of blauwe blouse of shirt, de zangeres lekker uitbundig. Het speelt voor ons lekker en ziet er netjes en verzorgd uit. Maar als u het anders wilt, kan dat natuurlijk ook!